Obvladovanje tehnike ustvarjanja iztočnic za B2B prodajo: 6 gradnikov učinkovite iztočnice

Ustvarjanje popolne iztočnice za orodja UI, kot je ChatGPT, se lahko zdi zahtevno, pa vendar lahko s pravim pristopom dosežete visokokakovostne rezultate, ki bodo izboljšali vaša B2B prodajna prizadevanja. Tukaj je preprosta formula, ki temelji na praktični uporabi in izboljša vaše interakcije z UI. Ta pristop je zasnovan posebej za B2B prodajne specialiste, ki želijo poenostaviti svoj delovni proces in izboljšati sodelovanje s strankami.

6 gradnikov učinkovite iztočnice

Ustvarjanje iztočnic je več kot le vnašanje besed v digitalni vmesnik; gre za umetnost komuniciranja, ki lahko, če jo obvladate, močno poveča učinkovitost in natančnost rezultatov. Tu predstavljamo, kaj sestavlja dobro iztočnico:

 1. Vloga
  Vzpostavitev vloge za UI pomeni določitev funkcije, ki jo bo UI prevzela med interakcijo. Npr. če potrebujete nasvet za prodajno strategijo, naročite UI, naj “deluje kot izkušen direktor prodaje”. Ta prilagoditev vloge UI naredi posredovane vpoglede ali odgovore bolj relevantne za vaš prodajni kontekst.
 1. Kontekst
  Kontekst pomeni, da UI posredujemo informacije o ozadju, ki pomagajo, da bodo njeni odgovori bolj relevantni za vaše potrebe. Če npr. pripravljate sledilno e-poštno sporočilo po izvedeni predstavitvi, omenite panogo stranke, predhodne pomisleke, ki jih je izrazila, in specifike obravnavanih rešitev.
 1. Naloga
  Vaša naloga mora vedno vključevati jasen glagol dejanja, kot so “ustvariti”, “povzeti” ali “sestaviti”, in natančno opisati, kaj potrebujete. Npr. “Ustvari sledilno e-poštno sporočilo za stranko, ki se je prejšnji teden udeležila predstavitve izdelka in izkazala zanimanje za naš premijski paket.”
 1. Format
  Natančno opišite želeno strukturo izpisa. Če potrebujete prodajno poročilo, navedite, da mora vsebovati uvod, poglavje s ključnimi kazalniki uspešnosti, primerjalno tabelo in zaključek. Ne pozabite omeniti, ali je treba upoštevati oblikovne smernice blagovne znamke ali predpise o skladnosti.
 1. Ton pisanja
  Ton, v katerem je besedilo napisano, bistveno vpliva na njegovo razumevanje. Odločite se, ali potrebujete formalen, analitičen, prijazen ali celo humoren ton, ki bo ustrezal kontekstu vaše naloge. Za poslovno e-poštno sporočilo je npr. potreben formalni ton, medtem ko bi za kreativno sporočilo koristil bolj sproščen, pogovorni slog.
 1. Primeri
  Če vključite primere, UI ponudite model, po katerem se lahko zgleduje. Izberite primere, ki natančno ustrezajo želenemu rezultatu. ChatGPT-ju npr. predložite prodajni nagovor, s katerim ste pridobili velik posel, in ga tako usmerite v pripravo podobno učinkovitega nagovora.
Master Prompt Engineering for B2B

Oblikovanje vaše iztočnice: Podroben primer

Zdaj pa povežimo vse skupaj v celoto. Recimo, da ste direktor prodaje, ki potrebuje pomoč pri oblikovanju prepričljive študije primera stranke. Tu je opisano, kako sestavite vašo iztočnico:

 • Vloga: Vživi se v vlogo izkušenega pisca vsebin, ki je še posebej vešč v zajemanju in posredovanju uspešnih zgodb sodelovanja s strankami.
 • Kontekst: Pred kratkim smo dosegli pomembno zmago, saj smo stranki z našimi programskimi rešitvami pomagali znatno zmanjšati stroške poslovanja in poenostaviti potek dela.
 • Naloga: Tvoj cilj je napisati študijo primera, ki bo osvetlila ta uspeh, s poudarkom na oprijemljivih koristih, ki jih je stranka prejela.
 • Format: Študija primera mora biti razdeljena na štiri dele: 1. predstavitev stranke, 2. izzivi, s katerimi smo se soočili, 3. zagotovljene rešitve, 4. rezultati in koristi. Vključi tudi podatke in povratne informacije iz naših internih dokumentov o projektu.
 • Ton pisanja: Študija primera mora biti napisana v prepričljivem, strokovnem tonu, ki sporoča vrednost, katero smo zagotovili, in hkrati pritegne bralca.
 • Primer: Uporabi naslednjo shemo: Začni s “Predstavitvijo stranke”, nadaljuj z “Operativnimi izzivi”, nato z “Zagotovljenimi strateškimi rešitvami” in zaključi z “Merljivimi rezultati in s pričevanjem stranke”. Za podrobnosti o situaciji stranke in rezultatih naše rešitve uporabi naše projektne dokumente [Dodajte nazive dokumentov ali opise].

Ta strukturiran pristop zagotavlja, da je vsak del vaše iztočnice zasnovan tako, da zagotavlja čim bolj učinkovite in prilagojene rezultate. Če rezultat ni povsem ustrezen, izboljšajte vašo iztočnico tako, da natančneje opredelite informacije in slog, ki jih potrebujete. Ta iterativni postopek bo vam in UI pomagal pri učenju iz vsake interakcije, kar bo privedlo do vedno bolj natančnih rezultatov.

Zaključek

Obvladovanje tehnike ustvarjanja iztočnic je zelo učinkovita veščina, ki izboljša vaše interakcije s tehnologijami UI, kot je ChatGPT. Z razumevanjem in uporabo teh šestih gradnikov – vloga, kontekst, naloga, format, ton pisanja in primer – lahko ustvarite natančne, uporabne in učinkovite iztočnice. Ne glede na to, ali želite poenostaviti delovni proces, povečati produktivnost ali preprosto pridobiti natančnejšo vsebino, ki jo ustvarja UI, vam bodo te strategije utrle pot do uspeha. Ne pozabite, da sta jasnost in relevantnost ključnega pomena – za najboljše rezultate naj bodo vaše iztočnice jasne, strukturirane in tesno povezane z vašimi končnimi cilji.

Želite postati mojster ustvarjanja iztočnic? Prijavite se na naš razvojni program še danes!

Izkoristite celoten potencial ustvarjanja iztočnic in ChatGPT-jeve generativne UI, da bi izboljšali vaše prodajne rezultate. Naš celovit program “UI za prodajne specialiste” je skrbno zasnovan za prodajne specialiste, ki želijo obvladati komunikacijo z UI, oblikovati zmagovite iztočnice in izkoristiti vso moč tehnologije UI v svoji prodajni strategiji.

Ste pripravljeni spremeniti vaš prodajni pristop? Kliknite tukaj in začnite vaše potovanje z UI: Mercurijev razvojni program “UI za prodajne specialiste”.