Mercuri International | Pravilnik o zasebnosti in piškotkih

Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite vsebino v nadaljevanju.

Piškotki

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa predpisuje pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati.

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih

Mercuri International velik pomen pripisuje skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki, ki jih prejme od strank in obiskovalcev spletnega mesta. Zagotavljamo vam, da z vsemi osebnimi podatki ravnamo v skladu z zakonom. Ta izjava o zasebnosti je omejena izključno na lastno upravljanje in spletne domene podjetja Mercuri International in ne velja za uporabo zasebnih podatkov s strani tretjih oseb, ki so lahko povezane z našim spletnim mestom, na primer preko hiperpovezav.

Mercuri International pridobljene podatke uporablja:

  • Za uskladitev z vašimi zahtevami po informacijah, vključno z informacijami o treningih in delavnicah;
  • Za posredovanje novic in drugih informativnih poročil;
  • Za obdelavo podatkov iz raziskav, v primeru, da ste se prijavili v projekt raziskave;
  • Za izvedbo vseh aktivnosti v zvezi z vpisom in udeležbo na treningih;
  • Da bi vas sproti obveščali o treningih in dogodkih, ki bi za vas lahko bili zanimivi;
  • Za vse druge aktivnosti in postopke, povezane z našimi programi usposabljanja, vključno z e-učenjem.

Vaše podatke bomo uporabljali le znotraj skupine Mercuri International in jih ne bomo razkrili tretjim osebam, razen če ni to vaša izrecna želja.

Mercuri International uporablja piškotke na www.mercuri.net in sorodnih domenah in aplikacijah. Z uporabo našega spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki je shranjena v vašem spletnem brskalniku in nam ali tretji osebi omogoča, da vas prepozna. Piškotki se lahko uporabljajo za namene: 1.) omogočanje nekaterih funkcij; 2.) omogočanje spletne analitike; 3.) shranjevanje vaših izbir in preferenc; in 4.) omogočanje prikazovanja oglasov in vedenjskega oglaševanja. Piškotki so bodisi sejni (omejeni na eno sejo), bodisi trajni. Sejni piškotki samodejno prenehajo delovati, ko zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo, dokler jih ne izbrišete ali jim ne poteče veljavnost. Datumi poteka so določeni v samih piškotkih; nekateri potečejo po nekaj minutah, medtem ko drugi prenehajo delovati šele po več letih. Piškotke, nastavljene s strani spletnega mesta, ki ga obiskujete, včasih imenujemo “piškotki prve stranke”, medtem ko piškotke, nastavljene s strani drugih podjetij, imenujemo “piškotki tretje stranke”.

Če vam ideja piškotkov ali določenih vrst piškotkov ni všeč, lahko spremenite nastavitve brskalnika, da ta izbriše že obstoječe piškotke in ne sprejema novih. Če vas zanima, kako, obiščite “pomoč” v vašem brskalniku. Vendar morate upoštevati, da se v primeru, če izbrišete piškotke ali jih ne sprejemajte, lahko o zgodi, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij, ki jih ponujamo ali shraniti vaših izbir in preferenc, nekateri deli naših spletnih strani pa morda ne bodo pravilno prikazani.

Katere piškotke vsebuje spletno mesto mercuri.si?

PiškotekImeTrajanjeNamen
Google Analytics _utma
_utmb
_utmc
_utmz
_utmv
2 leti
30 minut
seja
6 mesecev
2 leti
Mercuri International uporablja Googlovo orodje Google Analytics, s katerim analizira uporabo tega spletnega mesta. Google Analytics generira statistične in druge podatke o spletni uporabi s pomočjo piškotkov, ki so shranjeni na računalnikih uporabnikov. Tisti pridobljeni podatki, ki se nanašajo na našo spletno stran, so uporabljeni za izdelavo poročil o uporabi tega spletnega mesta. Google shranjuje in uporablja te informacije. Googlov pravilnik o zasebnosti je na voljo na spletni strani: http://www.google.com/privacypolicy.html.

Zavrnitev piškotkov

Večina brskalnikov omogoča, da zavrnete sprejemanje piškotkov.

V brskalniku Internet Explorer lahko vse piškotke zavrnete tako, da izberete “Orodja”, “Internetne možnosti” “Zasebnost”, in nato izberete “Blokiraj vse piškotke”.

V brskalniku Firefox lahko spremenite nastavitve glede piškotkov tako, da izberete “Orodja”, “Možnosti” in “Zasebnost.”

Blokiranje piškotkov bo imelo negative vpliv na uporabnost nekaterih spletnih strani.

Upravljavec piškotkov

Mercuri International d.o.o.
Šlandrova 4b
1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija