Umetna inteligenca in prihodnost potovanj

V podjetju Mercuri International smo navdušeni nad možnostmi, ki jih umetna inteligenca ponuja podjetjem – naj gre za področje marketinga, prodaje ali vodenja ljudi. A ker se bliža čas počitnic, lahko na kratko odmislimo iskanje novih možnosti uporabe umetne inteligence v poslovnem svetu in se lotimo nečesa bolj… sproščujočega.

Ali lahko umetna inteligenca poskrbi, da bodo
moje počitnice bolj prijetne?

Ker postajajo sistemi umetne inteligence, kot je ChatGPT, vse bolj razširjeni, se zdi, da se bodo postopki načrtovanja, iskanja in rezervacije potovanj močno spremenili. Kljub številnim prednostim, kot sta oblikovanje novih potovalnih idej in poenostavitev prevodov, ima umetna inteligenca kot pomoč pri načrtovanju potovanj tudi določene omejitve. V tej objavi na blogu bomo preučili nekaj najboljših načinov uporabe umetne inteligence za potrebe potovanj in spregovorili o izzivih, strategijah ter nasvetih, ki lahko z umetno inteligenco podprta potovanja naredijo še bolj prijetna.

Vaš osebni načrtovalec potovanj

Številni strokovnjaki menijo, da umetna inteligenca trenutno najbolje podpira potnike pri organizaciji potovanj v fazi načrtovanja in nakupa. Po mnenju tehničnega direktorja družbe Expedia Group Rathija Murthyja jim umetna inteligenca omogoča, da se osvobodijo psihičnega bremena načrtovanja potovanja, predvsem zaradi neštetih ponujenih možnosti. Z zbiranjem podatkov iz različnih virov in ponudbo priporočil na podlagi kriterijev, kot so čas, cena, interesi in prehranske preference, lahko umetna inteligenca ure raziskovanja skrči v le nekaj minut.

Ne glede na to pa morajo potniki še vedno obiskati spletne strani za rezervacije in se prepričati, ali itinerarji, ki jih je oblikovala umetna inteligenca, ustrezajo realnosti. Končni cilj je najti ravnovesje med potovalnimi načrti, ki jih oblikuje umetna inteligenca, in nenehno spreminjajočo se dinamiko trga potovanj.

Oblikovanje koristnih nasvetov za potovanja

Če želite kar najbolje izkoristiti obsežne zmožnosti umetne inteligence, je predvsem pomembno, da natančno opišete svoja pričakovanja. To pomeni, da je treba vprašanja postavljati v maternem jeziku in čim bolj natančno opredeliti osebne preference. Poleg tega redna uporaba umetne inteligence orodju omogoča, da bolje razume uporabnikove zahteve. Nazadnje lahko s primerjavo odgovorov, ki jih ustvari umetna inteligenca, z drugimi viri zagotovimo, da so predlagane informacije tudi verodostojne.

UI: omejitve in določene pomanjkljivosti

Čeprav je umetna inteligenca spodbudila večinoma ugoden premik v načinu, kako svet pristopa k potovanjem, ima tehnologija še vedno resne omejitve. Ker se stopnja natančnosti informacij giblje med 70 in 80%, lahko umetna inteligenca zaradi občasno pomanjkljivega razumevanja povzroči kar nekaj zaskrbljujočih netočnosti. Dejavniki, kot so zastarele informacije, pomanjkanje dostopa do podatkov v realnem času in spremembe nazivov turističnih spletnih strani, še vedno ovirajo vsakodnevno uporabo UI v potovalni industriji.

Nekatera najboljša, z umetno inteligenco podprta orodja za izboljšanje vaše potovalne izkušnje

Najboljši način za načrtovanje potovanja s pomočjo umetne inteligence je uporaba najbolj združljivih in uporabniku prijaznih vmesnikov. Med njimi so Tripnotes.ai, roamaround.ai in curiosio.com, ki uporabnikom omogočajo raziskovanje virtualnih zemljevidov in ponujajo vnaprej pripravljene itinerarje. Omeniti velja tudi, da platforme, kot je ChatGPT Plus, ponujajo vtičnike (Plugin) portalov Kayak, Expedia, Trip, OpenTable in podobnih virov informacij, s katerimi je mogoče povečati obseg in raznolikost itinerarjev, ki jih ustvari umetna inteligenca.

Za priporočila v realnem času v katerem koli trenutku med potovanjem uporabite vmesnike, ki temeljijo na sporočilih, kot je GuideGeek, ki se dobro povezujejo s priljubljenimi klepetalnimi storitvami, kot je WhatsApp. Tukaj je le nekaj z umetno inteligenco podprtih storitev, ki so trenutno na voljo, še več pa jih najdete na spletni strani futurepedia.io:

  • Roamaround: Prijazen načrtovalec potovanj, podprt z umetno inteligenco.
  • Journeai: Iz enostavnega besedila oblikujte svoj naslednji itinerarij.
  • AI Trip Planner: Oblikujte podrobne, dnevne itinerarje za katero koli destinacijo.
  • Vooyai: Potovalna skupnost, ki jo poganja umetna inteligenca: itinerarji in nove destinacije.
  • Travelmoji: Pomočnik za načrtovanje potovanj in rezervacije.
  • BetterTravel.AI: Personalizirana pomoč pri načrtovanju potovanj.
  • Plan My Road Trips: Privoščimo si nepozabno potovanje.
  • Nomadspot: Aplikacija za pametno načrtovanje potovanj.
  • Mighty Travels: Prihranite do 90% pri nakupu letalskih vozovnic in hotelov.

Odkrijte široko paleto z umetno inteligenco podprtih potovalnih orodij, ki so na voljo tukaj.

Umetna inteligenca: Revolucija v svetu potovanj

Umetna inteligenca z vsakim dnem odpira nove možnosti, ki bodo zagotovo izboljšale potovalno izkušnjo uporabnikov interneta. Hitrost napredka in vse širši nabor spletnih orodij bosta nedvomno še dodatno okrepila sposobnost umetne inteligence, da procesira veliko več kot le itinerarje. Tehnologija vse bolj spoznava uporabnikove preference. Na primer, platforme za načrtovanje potovanj zdaj že ponujajo prilagojene in edinstvene ponudbe.