Upravljanje strateških strank (SAM)

Vrednost upravljanja strateških strank

Učinkovit program SAM ni nekaj, na kar bi naleteli. Najuspešnejše organizacije se zanašajo na formalne, merljive in ponovljive postopke za razvoj in vzdrževanje odnosov s svojimi najdragocenejšimi strankami. Vodje strateških strank imajo pri tem ključno vlogo. Ti vodje so kontaktne osebe za deležnike pri strateški stranki in so odgovorni za razvoj in vzdrževanje dolgoročnih odnosov z njo.

Kaj SAM pomeni za Mercuri

Podjetja in vodje strateških strank se soočajo s številnimi izzivi. Mercuri International lahko skupaj z vami razvije veščine, znanje in procese za:

  • vzpostavitev in vzdrževanje trdnih odnosov s ključnimi deležniki pri strateških strankah ter razvoj ekosistema stranke;
  • razvoj poglobljenega razumevanja poslovanja stranke, vključno z njenimi cilji, izzivi in potrebami;
  • ustvarjanje in izvajanje prilagojenega načrta za stranke, ki je usklajen s cilji stranke ter ustvarja vrednost za stranko in vaše podjetje;
  • upravljanje pričakovanj stranke in vašega podjetja ter zagotavljanje, da strateška stranka dosega svoje cilje in ustvarja vrednost;
  • spremljanje in sledenje uspešnosti strateške stranke ter po potrebi prilagajanje načrta za stranko, da bi zagotovili njegov uspeh;
  • izkoriščanje razpoložljive tehnologije za strateške inovacije skozi raziskovanje in sodelovanje.

ROBERT BOX

GLOBALNI STROKOVNJAK NA PODROČJU PRODAJNE ODLIČNOSTI

Svojim strankam pomagam pri globalnem upravljanju strateških strank, vodenju prodaje in ekip brez neposredne nadrejenosti ter ustvarjanju prodajne odličnosti, kar počnem doma v območju zaliva San Francisca in po vsem svetu. Med mojimi strankami so tudi multinacionalke, s katerimi sodelujem pri razvoju njihove organske rasti.

Dosledno prispevam k razvoju stroke upravljanja strateških strank, saj sem pogost govornik na konferencah SAMA in trener za program CSAM ter imam za seboj številne, zelo uspešne rezultate pri strankah.

DAVE CUSDIN

GLOBALNI VODJA STRANK

Na podlagi izkušenj sodelovanja s stotinami SAM-ov po vsem svetu jim lahko pomagam povezati koncept upravljanja strateških strank s praktičnim, vsakdanjim življenjem. Sodelujem z nekaterimi največjimi svetovnimi podjetji pri razvoju in implementaciji pristopov, ki širijo njihove stike in poslovne odnose ter naposled vodijo k povečanju prihodkov in dobičkonosnosti.

Ključ do uspeha SAM-a ni le v pridobivanju naklonjenosti vodilnih, oddelkov in stikov pri stranki, temveč tudi v učinkovitem upravljanju, motiviranju in angažiranju internih kadrov, ki so potrebni za delo s strateško stranko. 

KONTAKTIRAJTE NAS

Pogovorimo se o tem, kako vam lahko Mercuri International pomaga pri upravljanju strateških strank.

    To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA in zanj velja Googlov Pravilnik o zasebnosti in Pogojih storitve.